The Icons

The Icons

Børge Mogensen

Børge Mogensen

Børge Mogensens livslange ambisjon var å skape hverdagens bruksgjenstander som kunne holde i generasjoner. Han klarte å skape enkle og funksjonelle møbler i tre som kunne berike hverdagslivet.

Mitt mål er å produsere ting som vil tjene mennesket. Plassere mennesket i hovedrollen i stedet for med djevelens vold og makt å forsøke å tilpasse mennesket til tingene” – Børge Mogensen

Børge Mogensens formspråk er derfor preget av en visuell ro med sterke konstruksjoner og et kompromissløst materialvalg i de foretrukne materialene av massivt tre, messing, naturlær og ulltekstiler. 

Fritz Hansen

Fritz Hansen

Stelton

Stelton

Georg Jensen

Georg Jensen

Den elegante HK-kannen ble designet av Henning Koppel i 1952, men med sitt organiske formspråk og eksklusive kvalitet, er kannen i blankt rustfritt stål et eksempel på et vakkert, dansk designikon. 

KJØP

Gubi

Bestlite-lampen ble designet i 1930 av Robert Dudley Best. Med kombinasjonen av lampens formspråk og dens store brukervennlighet har den for lengst fått status som en designklassiker.

Gubi_1
Gubi_6
Gubi_2
Gubi_4
Gubi_5
Gubi_3
Château Laguiole

Château Laguiole

I 1829 ble den første Laguiole-kniven fremstilt bestående av et lokalprodusert knivblad og skaft i bøk. Les mer om det kvalitetsbevisste, franske merket og opplev blant annet de vakre korketrekkerne. 

LES MER

printlogo
Vi bruker cookies for å gi deg et brukervennlig nettsted. Les mer Ok