Handlekurv
Henter ordrelinjer...
Tomt billede
Varenummer: Antall: 1 Pris: 1.050.00 DKK NOK
NOK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK NOK Pris i alt NOK

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen

Arne Jacobsen ble født i 1902 i København, og allerede som barn skinte hans store kreativitet og særegne, enkle stil gjennom. Som liten tok Arne Jacobsen avstand fra foreldrenes pyntede innredning ved å male veggene på rommet sitt helt hvite, og hans talent innenfor tegning gjorde også at han opprinnelig ville bli maler.  

Arne Jacobsens liv som designer kan deles inn i to perioder. Den første perioden var fra 1925 til 1952, og den siste fra 1952 og frem til hans død i 1971. Ikoner som AJ-lampen og bestikket er fra 1957, og Egget og Svanen er fra 1958.

Arne Jacobsen filosoferte ikke over sitt design med lange foredrag, men var derimot mer pragmatisk i sin tilnærming. Det falt ham naturlig å spørre direkte – «synes du dette er pent?». Han ville helst at produktene skulle tale for seg selv, men han ville likevel gjerne vite om folk likte dem. Ingenting er mer illustrerende enn Cylinda Line som han designet for Stelton. Før den første markedsføringen i 1967, ble det brukt fire år der et nytt produksjonsapparat og ny teknologi måtte utvikles. Arne Jacobsen var nemlig kompromissløs i sine krav til de tingene han arbeidet med.