Handlekurv
Henter ordrelinjer...
Tomt billede
Varenummer: Antall: 1 Pris: 1.050.00 DKK NOK
NOK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK NOK Pris i alt NOK

Børge Mogensen

Børge Mogensen

Børge Mogensen (1914-1972) var utlært snekker og møbeldesigner fra Kunsthåndværkerskolen i København. I 1941 tok han eksamen i arkitektur ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Møbelskole, ledet av Kaare Klint.
 
Som nyutdannet fikk Børge Mogensen stor betydning for utviklingen av dansk design. 28 år gammel ble han utnevnt som sjefdesigner ved FDB’s møbelprogram. I 1950 forlot han FDB for å etablere sin egen tegnestue. I 1952 innledet han et samarbeid med Andreas Graversen, som overtok Fredericia Furniture A/S i 1955. Børge Mogensen ble dermed Fredericias første husdesigner.
 
Børge Mogensen hadde en livslang ambisjon; Å skape hverdagens bruksgjenstander med holdbarhet for generasjoner. De enkle og funksjonelle tremøblene hans beriket hverdagen – både i hjemmet og i det offentlige rom.
 
”Mit mål er at frembringe ting, der vil tjene mennesket, placere mennesket i hovedrollen. I stedet for med djævlens vold og magt at forsøge at tilpasse mennesket til tingene” – Børge Mogensen
 
Børge Mogensens formspråk er derfor preget av visuell ro med sterke konstruksjoner og kompromissløst valg av materiale i massivt tre, messing, naturskinn og ulltekstiler. Hans visuelle klarhet har gjort ham til en av etterkrigstidens mest innflytelsesrike arkitekter.