Handlekurv
Henter ordrelinjer...
Tomt billede
Varenummer: Antall: 1 Pris: 1.050.00 DKK NOK
NOK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK NOK Pris i alt NOK

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner ble født i 1914 i Tønder i Danmark. Her utdannet han seg som snekker. Deretter dro han til København og gikk ut av Kunsthåndværkerskolen i 1938. Som 24-åring ble Wegner ansatt på Arne Jacobsens og Erik Møllers tegnestue i Århus. Allerede som 29-åring valgte han å bli selvstendig møbelarkitekt.

Wegner kjennetegnes ved sitt fokus på godt håndverk av solide materialer. Allikevel er møblene elegante, presentable og klassiske på grunn av rent og nøyaktig formspråk. Wegners design er preget av en gjennomgående, skulpturell funksjonalisme. Eksempler på dette er Y-stolen, Skalstolen og ikke minst Den Runde Stol som ble brukt i tv-duellen mellom John F. Kennedy og Richard Nixon i 1961.

I 1949 inngikk Hans J. Wegner et samarbeid med Carl Hansen & Søn. CH22 loungestolen ble første modellnummer i Wegners tidlige kolleksjon. Denne ble laget eksklusivt for Carl Hansen & Søn i 1950.

Hans J. Wegner anses som en av pionerene og grunnleggerne i dansk møbeldesigns modernisme. Han har oppnådd stor anerkjennelse for møblene sine som blant annet er utstilt på MoMA i New York.