Kjøpsvilkår

Kjøpsvilkår for handel som privatkunde

 
Inngåelse av avtale om kjøp
Etter at en ordre er mottatt vil Illums Bolighus bekrefte pr e-post at Illums Bolighus har mottatt ordren. Dette betyr ikke at ordren er akseptert. Ordren din utgjør utelukkende et tilbud til Illums Bolighus om å kjøpe en vare fra Illums Bolighus. Alle ordre tar forbehold om godkjennelse fra Illums Bolighus og avhenger av tilgjengelighet på varelageret til Illums Bolighus. Kjøpsavtalen vil først være inngått når Illums Bolighus har akseptert ordren din. Skulle varen du har bestilt mot forventning være utsolgt vil Illums Bolighus gi deg beskjed om dette.
 
Priser
Aller priser er i norske kroner og vil være inklusive 25% moms men eksklusive frakt. Illums Bolighus tar i alle henseender forbehold om at det kan forekomme pris og trykkfeil. Det tas også forbehold om utgåtte varer.
Varer som skal leveres utenfor EU kan muligvis bli pålagt lokale skatter, avgifter og toll. Du kan lese mer om dette under punktet Skatter, avgifter og toll. Prisene kan til enhver tid endres men endringene vil ikke påvirke ordre som Illums Bolighus allerede har sendt bekreftelse på.
 
Forbehold for bildegjengivelse
PC skjermer kan være innstilt forskjellig og variere i størrelse. Derfor kan fargegjengivelse variere i stor grad alt etter skjermen. Illums Bolighus kan ikke garantere at de fargene du ser på din skjerm avspeiler den nøyaktige fargen varen har.
Illums Bolighus prøver allikevel å beskrive varen så godt som mulig. Du er alltid velkommen til å kontakte Illums Bolighus sin kundeservice for mer informasjon.
 
Levering og sporing av forsendelser
Levering skjer vanligvis 2-5 arbeidsdager etter at en ordre er godkjent.
 
LEVERINGER TIL NORGE
Illums Bolighus bestreber seg på å levere varen senest to hverdager etter at Illums Bolighus har godkjent ordren. Hvis varen hentes i Illums Bolighus på Munkedamsveien 27 i Oslo, bestreber Illums Bolighus seg på å ha varen klar til levering etterfølgende hverdag.
 
LEVERINGER I EUROPA
Illums Bolighus bestreber seg på å få varen levert senest 5 hverdager etter at Illums Bolighus har godkjent ordren. Utenfor Europa bestreber Illums Bolighus seg på å få varen levert 7 hverdager etter at Illums Bolighus har godkjent ordren.
Leveringstidene er ikke garantert og må derfor anses som veiledende. Illums Bolighus tar ikke ansvar for forsinkelser med mindre de veiledende leveringstider blir overskredet av eget fraktfirma.
 
 
SPORING
Når Illums Bolighus godkjenner ordren din får du oppgitt et trackingnummer på e-post. Med dette trackingnummeret kan du følge varen din fra den blir sendt av gårde og til den ankommer leveringsstedet. En forsendelse kan vanligvis spores 12 timer etter at trackingnummeret er mottatt.
Du kan også kontakte Illums Bolighus sin kundeservice på telefon +47 2201 55 10 hverdager mellom 10:00-16:00 eller til kundeservice@illumsbolighus.no med spørgsmål vedrørende levering.
 
Hvis en vare ikke kan leveres som forventet, får du beskjed og mottar en ny forventet leveringstid. Du kan selvfølgelig velge å annullere bestillingen din med mindre noe annet er avtalt. Bestiller du en vare som ikke er på lager bestiller vi den inn igjen. Ved kort leveringstid, dvs under 10 dager, vil du ikke bli kontaktet. Ved lengre leveringstid vil du motta informasjon om forventet leveringstid.
 
 
FRAKTPRISER
NORGE
Frakt til Norge er norske 65,- uten for fragtfrie kampagner. På pakker som ikke blir hentet forbeholder Illums Bolighus seg retten til å debitere et gebyr på danske kroner 65,- for de omkostninger som forsendelsen har påført Illums Bolighus.
 
UTLAND
Illums Bolighus leverer til hele verden. Frakt ved utenlandske forsendelser regnes automatisk ut mens du handler basert på din leveringsadresse og bestillingens volum. Siden fraktrater har store svingninger forbeholder vi oss retten til å justere beløpet i dialog med deg som kunde. Frakten angis ved aksept av bestillingen din i kjøpsprosessen.
 
Illums Bolighus forbeholder seg retten til å debitere et gebyr som tilsvarer de ovenfor nevnte fraktpriser for omkostninger som forsendelsen har påført Illums Bolighus.
 
Reklamasjoner
Undersøk varen med en gang du har mottatt den for å bekrefte at det er det du har bestilt.
 
Hvis forsendelsen er skadet når du mottar den eller hvis varen ikke er det som er beskrevet på ordrebekreftelsen, ber vi deg kontakte kundeservice i Illums Bolighus med en gang på tel. +47 2201 5510 hverdager mellom 10:00-15:00 eller på kundeservice@illumsbolighus.no
 
Alle varer som er kjøpt på illumsbolighus.no og i Illums Bolighus er omfattet av kjøpslovens regler om toårs reklamasjonsrett. Reklamasjonsretten betyr at du kan klage over feil og mangler ved varen som er oppstått siden varen ble mottatt innen det er gått to år.
 
Hvis du vil reklamere en feil eller mangel skal du gi Illums Bolighus beskjed i rimelig tid og senest to måneder etter at du har oppdaget at varen har en feil eller mangel.
 
For å avgjøre om det er feil og mangler ved varen benyttes kjøpsloven som kan vise at forhold rundt varens normale levetid, feil oppstått på grunn av feil bruk, manglende vedlikehold, alminnelig slit osv gjør at det ikke er snakk om en mangel.
 
Hvis Illums Bolighus innen rimelig tid tilbyr reparasjon og utskifting av en mangelfull vare, kan du ikke kreve avslag i kjøpssummen eller annulere kjøpet.
 
Ved reklamasjoner kan du kontakte Illums Bolighus på Munkedamsveien 27 i Oslo på Illums Bolighus kundeservice på tel. +47 2201 5510 hverdager mellom 10:00-15:00 eller kundeservice@illumsbolighus.no
 
Den mangelfulle, skadede eller feilleverte varen skal returneres til Illums Bolighus på Munkedamsveien 27 i Oslo eller til denne adressen:
 
Illums Bolighus Online
Att. DITT ORDRENUMMER
Munkedamsveien 27
0251 Oslo
 
Ta med eller legg ved faktura ved reklamasjoner.
 
Illums Bolighus refunderer fraktomkostninger som er forbundet med retur i de tilfellene hvor reklamasjonen godkjennes av Illums Bolighus.
 
Returrett og angrerett
Illums Bolighus tilbyr 30 dagers returrett og angrerett gjeldende fra den datoen du mottar varene dine. Ønsker du å gjøre bruk av returretten skal du sende tilbake varen du har mottat i ubrukt og uskadet stand og i emballasje som er hel og uskadet. Du kan returnere varen din til Illums Bolighus på Munkedamsveien 27 i Oslo eller sende den til denne adressen:
 
Illums Bolighus Online
Att. DITT ORDRENUMMER
Munkedamsveien 27
0251 Oslo
Ta med eller legg ved faktura ved reklamasjoner. Du kan også benytte deg av returretten ved å la være å motta varen eller å la være å hente varen på posten osv.
 
Når returen er godkjent av Illums Bolighus, betaler vi tilbake beløpet inklusive leveringsfrakt til det kredittkortet du har betalt med. Returneres varen til Illums Bolighus på Munkedamsveien 27 i Oslo, overføres beløpet umiddelbart til kontoen din.
 
Illums Bolighus refunderer ikke de fraktomkostningene som er forbundet med returen. Vær oppmerksom på at det kan gå noe tid før beløpet er tilgjengelig på kontoen din. Dette avhenger av hvilket kredittkort du har brukt og hvilken bank du bruker.
 
Sikker betaling
Du kan betale med følgende kredittkort:
VISA, VISA Electron, EURO/Mastercard og Diners norsk / utenlandsk.
 
Det kortet du betaler med skal være ditt eget. Alle kreditt og betalingsskort blir validert for kontroll og godkjennelse hos kortutstederen. Hvis ustederen av betalingskortet ditt avviser betaling vil Illums Bolighus ikke være ansvarlig for eventuelle forsinkelser eller manglende levering av ordren din. Illums Bolighus forbeholder seg retten til å annulere ordren din hvis kortet ditt ikke blir godkjent.
 
Ved å sende inn en ordre til Illums Bolighus via illumsbolighus.no garanterer du at opplysningene vedrørende betaling av ordren din er gyldige og korrekte. Når bestillingen din er godkjent og behandlet av Illums Bolighus, vil betalingen gjennomføres. Du har da godkjent at Illums Bolighus kan foreta den kontrollen som Illums Bolighus måtte finne passende.
 
Betalingen blir trukket fra kontoen din når varen sendes fra Illums Bolighus eller når varen er klar til å bli hentet i Illums Bolighus på Munkedamsveien 27 i Oslo.
 
Kommunikasjon mellom betalingssystem og kortinnehaver foregår via en kryptert SSL forbindelse (Secure Socket Layer). Kryptering sikrer at ingen kan avlytte eller kopiere kortinformasjon. Transmisjonen er godkjent av PBS/Nets. Når du er i en sikker sone vil du se et lite ”Secure Server” ikon i nettleservinduet ditt. I Internet Explorer og Firefox er dette ikonet en lukket hengelås.
 
 
Skatter, avgifter og toll
Bestiller du varer til et EU land trenger du vanligvis å betale skatter, avgifter og toll. Dette er fordi andre EU land er fritatt for dette i henhold til regelen om varers fire bevegelighet innenfor EU.
 
Bestiller du varer til et land utenfor EU skal du være oppmerksom på at varen kan bli holdt tilbake i toll og at den kan bli påført skatter, avgifter og toll.
 
Bestiller du til et EU land må du betale moms. Bestiller du fra et EU land som registrert firma trenger du ikke å betale moms hvis du oppgir organisasjonsnummer.
 
Illums Bolighus påtar seg ikke noe ansvar for skatter, avgifter og toll.
 
 
Medlemskap i Illums Bolighus No1 kundeklubb
Du kan melde deg inn i Illums Bolighus No1 kundeklubb ved å opprette en profil under menyvalget ”Kundeservice” på illumsbolighus.no å fylle ut en påmelding i en av Illums Bolighus sine butikker.
 
Når du melder deg inn ber vi deg opplyse navn, e-post, postnummer, mobiltelefonnummer og fødselsdato. Du bestemmer selv hvilken informasjon du vil oppgi. Du får imidlertid ikke e-post hvis Illums Bolighus ikke har fått denne informasjonen.
 
Hvis du har opplyst din e-post dresse når ved innmelding i Illums Bolighus No1, samtykker du til at Illums Bolighus pr e-post sender deg nyhetsbrev og bonussjekken din hvis du har opptjent mer enn 300 bonuspoeng ved oppgjørstidspunktet den 30.09.
 
Det er gratis å være medlem av Illums Bolighus No1. Lojalitetsfordelen er:
-          10% rabatt på alle kjøp året rundt som opptjenes som bonuspoeng
-          Bonuspoengene utbetales på en årlig bonussjekk som du mottar i november
-          Invitasjoner til spesielle arrangementer og utstillinger som f.eks tidlig salg og vernissager osv.
-          Tips om nyheter, trender, kampagnepriser og mye mer
 

Personvern
Illums Bolighus sin politikk om beskyttelse av personlige opplysninger og anvendelse av Cookies er en del av kjøpsvilkårene.
 

Hvordan henter Illums Bolighus inn opplysninger?
Når du registrerer deg som medlem av Illums Bolighus No1, handler via illumsbolighus.no eller aksepterer å motta nyheter via e-post meddeler du Illums Bolighus personlige oplysninger som f.eks. navn, adresse, e-post adresse, telefonnummer og fødselsdato.
 
Illums Bolighus samler dessuten inn opplysninger om brukerne deres på illumsbolighus.no via såkalte cookies - se avsnittet om Cookies.
 
 
Hvorfor samler Illums Bolighus inn opplysninger?
Når du gir dine personlige opplysninger til Illums Bolighus bekrefter du samtidig at Illums Bolighus kan bruke denne informasjonen til å oppfylde Illums Bolighus sine forpliktelser overfor deg og tilby deg den service du forventer. Dette kan f.eks dreie seg om varer du har bestilt, beskjed om leveringsstatus vie e-post, kontroll av din kredittverdighet, om å sende deg informasjon om Illums Bolighus No1 og andre tilbud i forbindelse med markedsføring. Illums Bolighus kan eventuelt også få bruk for disse opplysningene til å komme i kontakt med deg hvis det skulle oppstå problemer når varene dine skal leveres.
 

Hvordan beskytter Illums Bolighus opplysningene dine?
Dataansvarlig i forhold til dine personlige opplysninger er:
Illums Bolighus, Amagertorv 10, 1160 København K, CVR 26 57 33 94
 
Illums Bolighus har satt i verk en rekke tekniske og organisatoriske forhåndsregler som beskytter opplysningene dine mot f.eks tab, manipulasjon og uberettiget adgang. Vi tilpasser løpende sikkerhetsforanstaltningene våre til den tekniske utvikling. På illumsbolighus.no beskytter vi opplysningene dine med hjelp av SSL, som står for Secure Sockets Layer. Dette gjør det umulig å kryptere følsomme oplysninger i forbindelse med online transaktioner.

 
Kredittkort kjøp
For å gjøre det så sikkert som mulig å handle via webshoppen, krypterer Illums Bolighus all informasjon med SSL (Secure Sockets Layer). Det betyr at informasjonen sendes vie en sikker forbindelse og at kortopplysningene dine ikke kan leses av utenforstående.
Ved kredittkort kjøp samarbeider Illums Bolighus med en autorisert betalingsformidler som hjelper Illums Bolighus å kontrollere at kortet er gyldig og kan brukes til å betale med direkte hos banken din. Illums Bolighus sin betalingsformidler behandler betalingsopplysningene dine i korrekt overensstemmelse med den internasjonale sikkerhetsstandard PCI DSS som kortselskapene VISA, MasterCard, Diners, American Express og JCR står bak. Dette betyr at betalingskortopplysningene dine behandles på en helt sikker måte.
Når du handler på illumsbolighus.no med kortet ditt fastholder vi oss retten til å kontrollere dine personline opplysninger.

 
Hvem får adgang til opplysningene?
Illums Bolighus formidler, selger eller utveksler aldri opplysningene dine til en tredjepart i sammenheng med markedsføring. Opplysninger som gis videre til tredjepart brukes utelukkende til å oppfylle Illums Bolighus sine forpliktelser overfor deg. Illums Bolighus videregir f.eks opplysninger om adresse til leverandører og speditører i forbindelse med levering av varene dine.
 

Hvor lenge oppbevares opplysningene dine?
Opplysningene dine oppbevares bare så lenge som Illums Bolighus har behov for dem til å utføre Illums Bolighus sine ydelser eller så lenge som det er påbudt ved lov.

 
Hvor kan jeg henvende meg for å få opplyst hva som er registrert om meg?
Du har rett til å få opplyst hvilke personlige opplysninger Illums Bolighus har registrert. Hvis opplysningene dine ikke er riktige, ufullstendige eller irrelevante kan du be om å få dem endret eller slettet. Du kan når som helst tilbakekalle godkjennelsen din til at Illums Bolighus bruker opplysningene dine i forbindelse med markedsføring, f.eks ved distribusjon av katalog, nyhetsbrev eller tilbud. Hvis du vil redigere eller hvis du har spørsmål til opplysningene dine kan du ta kontakt med Illums Bolighus sin kundeservice på telefon (+47) 22 01 55 10 hverdager mellom 10:00-15:00 eller på kunderservice@illumsbolighus.no.
 

Cookies
Vi bruker cookies på illumsbolighus.no som brukes til å registrere hva kunderne våre ser i butikken, til å styre kjøpe strøm og til å måle trafikken på hjemmesiden. Vi bruker disse opplysningene til å forbedre hjemmesiden vår, tilpasse varetilbudet vårt og heve servicenivået vårt.
 
En cookie er en liten tekstfil som overføres automatisk fra illumsbolighus.no til din netleser. Den inneholder ingen personlige opplysninger  og informasjonen vi mottar er derfor anonym. Innhentning av informasjon på illumsbolighus.no foregår under overholdelse av gjeldende lover.
 

På illumsbolighus.no brukes cookies til å måle trafikk på Google Analytics. Cookie levetid er 30 dagar. Ønsker du ikke å akseptere cookies kan du stille inn nettleseren din til automatisk å avvise cookies eller informere deg hver gang et nettsted ber om å gemme cookies. Bruk hjelpefunksjonen i nettleseren din til å få flere opplysninger.EE-avfall

Vi tar imot ditt EE-avfall. Elektriske produkter inneholder miljøskadelige stoffer og skal ikke kastes sammen med annet avfall. Vi tar gratis imot produkter av samme kategori som vi selger, uavhengig av merke og hvor produktet er kjøpt." 

 
printlogo
Vi bruker cookies for å gi deg et brukervennlig nettsted. Les mer Ok