Republic of Fritz Hansen 60-årsjubileum

Republic of Fritz Hansen 60-årsjubileum

Det er 60 år siden de tre stolene ÆggetTM, SvanenTM og DråbenTM, som senere skulle oppnå ikonstatus, kom til verden. 60-årsjubileumet feires av Republic of Fritz HansenTM med en eksklusiv jubileumskolleksjon. Utover de tre ekstravagante stolene består jubileumskolleksjonen også av tre accessories, designet til å underbygge Arne Jacobsens velkjente uttrykk.

Ægget og Svanen lanseres i et begrenset antall i PURE-lær med 60-årsinngravering og nummerering. Dråben er polstret med slitesterkt Sera-tekstil og har en spesiell jubileumsetikett. For å gjøre den eksklusive jubileumskolleksjonen komplett, har de tre stolene en base som er belagt med 23 karat gull. 

ÆggetTM og SvanenTM finnes kun i 1 958 eksemplarer på verdensbasis. DråbenTM kan bestilles til og med 31. desember 2018.

Svanen

SVANENTM

I 1958 nytenkte Arne Jacobsen bruken av materialer, former og proporsjoner på en stol. Resultatet var en innovativ stol med dypt sete og høye armlener i ett stykke laminert finér. Som en del av møblementet til rom 606 på SAS Royal-hotellet, er Svanen et bevis på  Arne Jacobsens evne til å sammensmelte teknologi og tradisjon. 

KJØP

ÆGGETTM

Ægget ble opprinnelig designet av Arne Jacobsen i 1960 til SAS Royal-hotellets åpning, hvor lenestolen var iøyenfallende og stod i kontrast til hotellets arkitektur. Æggets kurvede silhuett tilfører den komfortable lenestolen et majestetisk uttrykk og det er ingen tvil om at dette møbelikonet også er et skulpturelt kunstverk. 

KJØP

Ægget
Dråben

DRÅBENTM

Dråben ble også eksklusivt designet av Arne Jacobsen til SAS Royal-hotellet, men i et sterkt begrenset antall. Stolens høye komfort og originale uttrykk ga den en naturlig plass foran sminkebordene på hotellets rom og i hotellets bar. Dråben ble relansert i 2014, noe som understreker stolens tidløse design.

KJØP

printlogo
Vi bruker cookies for å gi deg et brukervennlig nettsted. Les mer Ok