Grunnet Covid-19 må det påregnes lengre leveringstid
Handlekurv
Henter ordrelinjer...
Tomt billede
Varenummer: Antall: 1 Pris: 1.050.00 DKK NOK
NOK
Pris ekskl. moms 1.239,20 DKK NOK Pris i alt NOK

Illums Bolighus

Illums Bolighus

Illums Bolighus ble grunnlagt i 1925 under navnet BO. Det var den danske forretningsmannen Kaj Dessau som sto bak etableringen. I tillegg til forretningsteft hadde han også en stor estetisk sans. I samarbeid med hans kunstneriske konsulent  Brita Drewsen, skapte han et konsept som inntil da ikke hadde vært sett noe sted i verden. Hans visjonære sans for kvalitet allerede i 1930-årene har senere hatt stor betydning for den statusen dansk boligkultur har oppnådd internasjonalt.

Etter at virksomheten i 1941 ble overtatt av familiene Illum Berg og Trock-Jansen, som også eide varehuset AC Illum A/S, fikk den navnet Illums Bolighus A/S. I 1961 tegnet arkitekt M.A.A. Kay Kørbing den nåværende bygningen. Med diskrét ekstravaganse fremstår bygningen i dag som et meget stilrent og klassisk byggverk midt på travle Amagertorv i København.

Illums Bolighus har ikke lenger noen tilknytning til varehuset Illum.

I dag er Illums Bolighus eid av en investorgruppe med administrerende direktør Henrik Ypkendanz som hovedaksjonær. Siden Henrik Ypkendanz ble utnevnt til konsernsjef i 2001, har huset hatt en positiv omsetningsutvikling med stigende lønnsomhet. Det er derfor med stor tilfredshet Henrik Ypkendanz i dag står som medeier av det vellykkede bolighuset.

Siden åpningen i 1925 har de toneangivende og visjonære utstillingsvinduene i Illums Bolighus vært et kjennetegn for stedet som alltid har fulgt utviklingen i samfunnet. Konseptet blir illustrert av et attraktivt og inspirerende handlemiljø som alltid er i forkant av det som skjer. Denne ideen er om mulig er enda mer bæredyktig i dag enn noen gang før.

Facade

 

I 1961 tegnet Arkitekt MAA Kay Kørbing den nåværende bygningen som med nedtonet ekstravaganse framstår som et særdeles stilrent og klassisk byggverk midt på travle Amagertorv.