Denne like vakre som praktiske samlingen av publikumsvennlige oppskrifter fra en av pionerene innen det nye nordiske kjøkkenet viser hvordan du kan lage deilig, sesongbasert og stressfri mat til dem du er glad i. I boken Nordic Family Kitchen brukte Mikkel Karstad sine kulinariske ferdigheter på enkle familiemåltider. Nå byr han på de samme upåklagelige smakene, de samme innøvde teknikkene og den samme avslappede stilen i en guide til uanstrengt underholdning.
Boken er delt inn i seks anledningsbaserte menyer, og legger til rette for en sommergrillfest, en formell julemiddag, en avslappet familielunsj, en piknik til barnebursdagen, en kveldsmiddag for venner og en søndagsbrunch. Hver setting er fanget i elegante fotografier som gjenspeiler en atmosfære av fellesskap, vennskap og glede. Karstads menyer er spekket med appetittvekkende, grønnsaksvennlige oppskrifter med ferske, sesongbaserte ingredienser: grillede courgettehalvdeler med ricotta og estragon, salatwraps med blekksprut, papaya, lime og chili, vegetabilsk kikerttagine med kokosmelk og mynte, kjernemelkfocaccia med ville urter og mozzarella, rispudding med kirsebærsaus, aprikoskake med mascarpone, bringebærlimonade og bjørnebærsaft med gin og tonic.
I en tid da det å samles med sine nærmeste er viktigere enn noensinne, hjelper denne boken leserne med å skape verdifulle minner med et minimum av oppstyr og en maksimal porsjon nytelse. Sider: 240